Спорт

Обрадовић: Знамо колико су наредни мечеви важни, Басконија веома опасна

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић, рекао је уочи меча против Басконије, да зна да је то тим који изванредно шутира за три поена и да је кључ меча у одбрани од офанзивног скока
Обрадовић: Знамо колико су наредни мечеви важни, Басконија веома опасна© Euroleague

Партизан у уторак од 20 и 30 часова дочекује Басконију у 30. колу Евролиге, а два дана касније у истом термину у "Штарк арени" гостује и лидер такмичења, Реал Мадрид.

"Наредне три утакмице играмо код нас у Арени, нема путовања, то је добра ствар. Знамо колико су нам те утакмице важне, још увек имамо шансе да будемо међу 10 екипа. Покушаћемо с искуством из прве утакмице које имамо против њих да се припремимо", рекао је Обрадовић на почетку обраћања новинарима.

Посебно је апострофирао далекометне шутеве екипе коју са клупе предводи Душко Ивановић.

"Знамо да је то тим који шутира изванредно за три поена, сем једног играча на позицији пет, сви остали су способни да шутирају за три. Да не причамо о Хауарду који је на једној утакмици против Барселоне шутирао 22 пута за три поена, сам један играч", додао је Обрадовић.

Свестан је тренер Партизана да Хауард није једини који често шутира за три поена.

"Просек узетих шутева Басконије за три је преко 30, понекад иде и преко 40. Кључ утакмице је да не убацују у великим процентима шутеве за три поена и да спречимо офанзивни скок њихових високих играча који су изузетно агресивни", додао је тренер Партизана.

Обрадовић је на крају истакао да је Зек Ледеј и даље у Сједињеним Америчким Државама после смрти оца, али није децидирано рекао да неће играти сутра увече, мада се очекује да Крилни центар прескочи дуел против Басконије.

image
VV inauguration
banner