Спорт

Партизан се огласио поводом уласка Дубаија у АБА лигу: Апсурдно

Кошаркашки клуб Партизан, издао је саопштење поводом уласка новог клуба у регионалну АБА лигу, у којем се наводи да српски клуб није против тога да Дубаи игра на Јадрану, али да се противе начину доношења такве одлуке

"КК Партизан се након седнице Скупштине АБА лиге јавно обраћа са жељом да појасни своју позицију приликом данашњег доношења одлука. Жеља КК Партизан јесте била да се прво одлучује о измени Друштвеног уговора, пријему нових чланова који су на то остварили право по Статуту АБА лиге, преобликовању Јавног трговинског друштва у д.о.о. , а тек потом о проширењу лиге и пријему Дубаија", започиње се у саопштењу Партизана.

Из табора "парног ваљка", наводе да је апсурдан начин на који је Дубаи примљен у АБА лигу.

"Ипак, како на прве две теме у овом тренутку није постигнут договор, уз уверавања да ће се две наведене тачке окончати до 30.06. клубови су приступили гласању о пријему Дубаија и проширењу Прве АБА лиге. КК Партизан ову процедуру сматра апсурдном, јер је Дубаи практично прво примљен у Лигу, да би му тек накнадно било тражено место у истој."

"Оно што КК Партизан жели да нагласи, јесте да Клуб принципијелно није био против уласка Дубаија у АБА лигу, већ против начина на који је та одлука донета. Такође, Клуб је веома забринут због проширења календара такмичења на још четири утакмице које представљају додатно оптерећење за играче."

Црно-бели су истакли да су на њихову иницијативу, челници АБА лиге успели да повећају финансијску понуду Дубаија.

"У прилог конструктивном приступу КК Партизан решавању овог питања иде и чињеница да је финансијска понуда Дубаија повећана управо на иницијативу и инсистирање црно-белих."

"На крају или почетку, КК Партизан изражава задовољство због ситуације у којој ће од наредне сезоне у Првој АБА лиги моћи да се такмичи шест српских тимова. Упркос забринутости због згуснутог календара и неслагању са редоследом доношења одлука, КК Партизан поздравља могућност да се квалитет српских клубова потврди кроз повећан број учесника у највишем рангу регионалног шампионата, уједно и најквалитетнијем такмичењу на нашим просторима", закључују црно-бели.

image