Спорт

Хрватима судбину одређује Немац: Посебан судија за дерби Хајдука и Динама

Због спорова који су настали након последњег окршаја два највећа тамошња клуба, донета је одлука да до краја сезоне хрватске дербије суде стране судије
Хрватима судбину одређује Немац: Посебан судија за дерби Хајдука и ДинамаGetty © Pixsell/MB Media / Contributor

У фудбалском првенству Хрватске води се велика борба за наслов првака, пошто је Ријека тренутно водећа са 59 бодова, Хајдук је на другом месту са 55, док је бранилац трофеја Динамо Загреб трећи са 54 и утакмицом мање.

Уз све то, ближи се и највећи хрватски дерби између Сплићана и Загрепчана, а меч 30. марта на "Пољуду" судиће - судија из Немачке.

Хрватски медији преносе да се ради о Данијелу Зиберту, 39-годишњем Немцу из УЕФА елитне категорије арбитара, који редовно суди мечеве тамошње Бундеслиге.

Фудбалски савез Хрватске (ХНС) почетком марта је након велике ВАР афере са последњег дербија Динама и Хајдука, одлучио да те мечеве до краја сезоне суде стране судије, како не би долазило до сличних проблема.

Зиберт је раније судио и у другим земљама, попут грчког дербија Панатинаикоса и ПАОК-а, а био је међу судијама који су делили правду на Европском првенству 2021. и Светском првенству 2022. године.

image
VV inauguration
banner