Спорт

Јокић уписао 22. трипл-дабл у сезони и зауставио серију Никса

Никола Јокић остварио је 22. трипл-дабл учинак ове сезоне и био најзаслужнији за победу Денвера над Њујорком 113:100, захваљујући чему су се Нагетси вратили на прво место на табели Западне конференције НБА лиге

Никси су били у серији од четири победе пре утакмице у "Бол арени", али против расположених шампиона нису могли више од достојног пораза.

И овога пута најбољи играч на терену био је српски центар Никола Јокић, који је з нешто мање од 40 минута на терену уписао нови, 22. трипл-дабл у сезони - 30 поена, 14 скокова и 11 асистенција.

Мало је недостајало да Џокер оствари троструки двоцифрени учинак већ у првом полувремену, али је "остао кратак" за једну асистенцију.

Никси су држали прво полувреме у егалу, али је победника одлучила трећа деоница, коју је домаћи тим добио резултатом 27:20.

До краја меча, Нагетси су рутински задржали предност и дошли до 49. победе у сезони, уз 21 уписан пораз. Јокић и екипа преузели су прво место на Западу од Оклахома Ситија, Тандери имају учинак 48-20.

Најефикаснији на мечу био је Мајкл Портер џуниор са 31 поеном, Џамал Мари је додао 23, док је на другој страни најбољи појединац био Џејлен Брансон са 26 постигнутих поена.

Денверу сада предстоје дуели са Портландом и Мемфисом, а потом и са Финиксом и Минесотом.

image
VV inauguration
banner