Спорт

Грујић и Максимовић: Морамо бити сложнији него икад, даћемо све за пролаз даље

Фудбалски репрезентативци Србије Марко Грујић и Никола Максимовић, изјавили су на конференцији за штампу пред меч другог кола Светског првенства у Катару, да "орлови" морају бити сложнији и јачи него икад, као и да ће дати све од себе да савладају Камерун и Швајцарску

Репрезентација Србије у понедељак, 28. новембра од 11.00 часова, игра други меч групне фазе на Светском првенству, а противник је селекција Камеруна.

Из табора репрезентације Србије наводе да оно што је важно јесте да се опораве сви повређени играчи и да селектор Стојковић има на располагању све играче…

"Надам се да ће сви играчи бити спремни, пре свега здрави за меч са Камеруном. Да ли ће више одлучивати физика или тактика против Камеруна? Видели смо да су пали против Швајцарске у другом полувремену, све зависи од меча до меча, важно је ми будемо тактички спремни и наравно да будемо максимално сконцентрисани током целог меча“ рекао је Немања Максимовић.

Марко Грујић сматра да не треба да се уђе у трку са противником.

"Таленат је на нашој страни, морамо имати фокус од првог минута, верујем да је квалитет на нашој страни."

Марко Грујић и Немања Максимовић били су део омладинске селекције Србије, која је освојила Светско првенство упркос поразу у првом колу.

"На Новом Зеланду смо изгубили прву утакмицу, па смо после тог меча победили све и постали прваци света. И када се губи и када се побеђује морамо бити тим, тако да смо Бразил архивирали и фокус је само на Камеруну“ рекао је Максимовић.

"Да, када вратимо филм и сетимо се Новог Зеланда, пораз на старту нас је још више ујединио и мобилисао. Знате све шта се касније дешавало. Имамо добар тим, добре резултате, одличну атмосферу и желимо добар резултат и пролаз у нокаут фазу такмичења", рекао је Грујић.

"Орлови" су изјавили да је Камерун добро скениран и скаутиран.

"Имају брзе играче по боковима, опасни су, имају добре појединце. Најважније је како ћемо ми да изгледамо, ако будемо одговорили обавезама као и у многим претходним мечвима, можемо да се надамо добром резултату" истичу Максимовић и Грујић.

image