Спорт

Француска прва прошла у нокаут фазу, Мбапе са два гола пресудио Данској

Фудбалска репрезентација Француске савладала је селекцију Данске са 2:1 у мечу другог кола групе Д на Светском првенству у Катару. "Триколори" су тако са две победе у прва два меча, изборили пласман у нокаут фазу Мундијала
Француска прва прошла у нокаут фазу, Мбапе са два гола пресудио ДанскојGetty © Stu Forster

Изабраници Дидијеа Дешана показали су карактер и наставили са победама у походу на одбрану титуле светског шампиона.

Француска је у занимљивом мечу успела да тријумфује над селекцијом Данске.

Јунак победе "триколора" био је Килијан Мбапе, који је са два гола срушио отпор упорног ривала.

Француска је након Аустралије, савладала и Данску и тако постала прва екипа која је математички осигурала пласман у нокаут фазу Светског првенства у Катару.

Од првог минута меча, Дешанова чета показала је намеру да што пре дође до гола и победе.

У неколико наврата и ситуација у којима су се нашли Жиру, Мбапе, Кунде, Гризман и други, мало је фалило да "галски петлови" затресу мрежу Данске.

Ипак, одбрана Данске, на челу са голманом Шмајхелом, успела је да одоли тим налетима и на полувреме оде са резултатом 0:0.

Наставила је Француска да напада и у наставку и тој јој се исплатило и донело резултата у 61. минуту.

Одличан напад браниоца трофеја светског шампиона, у којем су додавања разменили Мбапе и Ернандез, након чега звезда ПСЖ-а и Француске, левом ногом постиже погодак.

Примљени гол тргао је и пробудио Данце, који су од тог момента заиграли агресивније и директније, па је брзо стигао одговор и поравнање на семафору.

Играо се 68. минут када је Ериксен извео корнер, Андерсен скочио и пребацио лопту иза себе, а на њу је натрчао и главом је "закуцао" у противничку мрежу Кристенсен.

Тај погодак учинио је да последњих 20-ак минута меча буду изузетно занимљиви, пошто су обе екипе хтеле да дођу до сва три бода.

Чуамени и Гризман пропустили су шансе за Француску, док је Брајтвајт био најближи голу код Данске.

У 86. минуту, Француска постиже други гол на мечу и решава питање победника.

Поново је главни актер био Мбапе, овога пута на асистенцију Гризмана, који је упутио оштар центаршут ка свом саиграчу, а овај са велике близине добро реагује и смешта лопту у мрежу.

Standings provided by Sofascore

image