Спорт

Драконска казна за Француза због "непристојног геста" – показивао судијама да су потплаћени

Момак који је познат по својим испадима у НБА лиги поставио још један негативан рекорд
Драконска казна за Француза због "непристојног геста" –  показивао судијама да су потплаћени© Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Центар Минесота тимбервулвса Руди Гоберт кажњен је са 100.000 долара, што је највећа казна изречена ове сезоне играчу који није суспендован, због јавног критиковања судија и "неприкладног геста" који им је упутио током утакмице у којој је његов тим у петак увече поражен од Кливленда.

Минесота је изгубила резултатом 113:104 у мечу који је обележио француски репрезентативац.

Новчана казна, коју је потврдио потпредседник лиге и главни дисциплински судија Џо Думарс изречена је зато што је Гоберт упутио "неприкладан и непрофесионалан гест" судијама.

Он је прстима показивао знак за новац, алудирајући на то да су арбитри плаћени да доносе одлуке против њега и његове екипе.

То је учинио након што му је свиран шести фаул крајем четврте четвртине, а затим јавно критиковао суђење у истој утакмици, саопштила је НБА лига.

"Казна узима у обзир Гобертове претходне случајеве понашања штетног за НБА у погледу јавног критиковања суђења", саопштила је америчка кошаркашка асоцијација.

Гоберт је свој гест, због којег му је изречена техничка грешка, објаснио као "истину – и оно у шта заиста верује".

"Грешке се дешавају. И судије праве грешке. Али понекад мислим да је то више од грешака. Мислим да сви који су у овој лиги знају. И на томе ћу остати", навео је Гоберт после утакмице.

Критиковање званичника обично доноси казну од 10.000 до 30.000 долара за играче, иако је Гоберов саиграч Ентони Едвардс кажњен са 40.000 долара због напада на арбитре у јануару.

Минесота је тренутно на трећем месту Западне конференције са скором 44-21, иза актуелног шампиона Денвера и првопласиране Оклахоме.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner