Спорт

Партизан дочекује Олимпијакос у новом "финалу" у Евролиги

Кошаркаши Партизана од 20.30 часова, дочекују у "Штарк арени" екипу Олимпијакоса у 32. колу Евролиге. Ток сусрета пратите на нашем порталу

Црно-бели пред собом имају нову бити или не бити утакмицу у борби за место које води у плеј-ин фазу такмичења.

Противник је веома квалитетна екипа Олимпијакоса, која је прошле године играла финале Евролиге.

Гости из Пиреја са друге стране, желе да евентуалним тријумфом, осигурају неку од првих шест позиција, како не би морали да играју поменути плеј-ин.

У досадашњем току сезоне, Олимпијакос има учинак од 19 победа и 12 пораза и налази се на петом месту на табели.

У прошлом колу су убедљиво савладали АСВЕЛ, док у протеклих пет мечева имају чак четири победе.

"Парни ваљак" је 11. са 14 победа и 17 пораза.

Тим Жељка Обрадовића у прошлом колу је претрпео пораз од Реал Мадрида, док у последњих пет мечева има две победе.

"Имамо то искуство играња против њих у првом делу Евролиге. То искуство требало би да нам помогне како да играмо са њима. То је екипа, која је направљена за највеће домете, имају квалитет, имају препознатљив начин игре за време колико је Јоргос Барцокас тренер", рекао је Обрадовић на конференцији за медије у Београду.

Тренер црно-белих је истакао да Олимпијакос игра веома стрпљиво у нападу.

"Очекује нас посао да читамо њихову одбрану, биће доста преузимања, протока лопте у нападу. Они су тим који игра веома стрпљиво и доста тога се одиграва у самој завршници напада. Имају изузетну реализацију последњих напада, мораћемо да играмо одбрану 24 секунде. Ту негде лежи кључ утакмице", додао је Обрадовић.

Са друге стране, грчки стручњак је говорио о "врућем" терену у Београду.

"Веома тешка утакмица, а домаћи терен је посебно врућ. Потребна је велика концентрација да би се играчи придржавали плана игре. Морају да контролишу своје емоције и да се не заносе интензитетом игре противника", рекао је тренерг гостију Барцокас.

"Био сам болестан прошле године и нисам отишао у Београд. Сви су ми говорили, и играчи и моји сарадници, да је посебна атмосфера и да не чујеш особу поред себе. Надамо се, међутим, да то неће утицати на нас и да ће наши играчи имати добар дан", истакао је Барцокас.

image