Спорт

Енглези терете Тоналија за још 50 кршења правила о забрани клађења

Фудбалска асоцијација Енглеске (ФА) оптужила је у четвртак играча Њукасла Сандра Тоналија да је 50 пута прекршио правила о забрани клађења на утакмице, преноси Би-Би-Си (ББЦ)
Енглези терете Тоналија за још 50 кршења правила о забрани клађењаGetty © Richard Sellers/Allstar / Contributor

Британски медији наводе да је Тонали прекршио правила пошто се кладио на фудбалске утакмице између 12. августа и 12. октобра прошле године.

"Сандро ће се придржавати свих правила истраге, а клуб му даје пуну подршку. Нећемо се више оглашавати док траје истрага", саопштио је Њукасл.

Би-Би-Си подсећа да је Фудбалски савез Италије (ФИГЦ) суспендовао у октобру прошле године Тоналија на десет месеци због кршења правила о клађењу. Италијански фудбалер је тада признао да се кладио на мечеве у којима је играо за Милан и Брешу.

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) је потом прихватила захтев ФИГЦ да суспензија Тоналија буде пренета на глобални ниво. Он би требало на терен да се врати у августу ове године.

Тонали је у Њукасл стигао у јулу прошле године из Милана за 55.000.000 фунти. Италијански фудбалер је пре суспензије одиграо 12 утакмица за енглески клуб. Он ће због суспензије пропустити и предстојеће Европско првенство у Немачкој.

image