Спорт

Тоналију 10 месеци суспензије - Италијан због клађења пропушта и Европско првенство

Везисти Њукасла је претила казна и до три године, али ће добити најнижу могућу казну због тога што је сарађивао са италијанским властима
Тоналију 10 месеци суспензије - Италијан због клађења пропушта и Европско првенствоGetty © George Wood / Stringer

Италијански фудбалер Сандро Тонали требало би да добије забрану бављења фудбалом од 10 месеца, након што је признао да се кладио на утакмице у којима је играо за Милан и Брешу.

Фудбалер Њукасла се већ данима налази на удару јавности због откривеног скандала, а сада Фабрицио Романо наводи да је познато какву ће казну везиста добити.

Романо је објавио да су извори блиски истрази открили десетомесечну забрану играња, али то није све. Тонали ће морати и да неколико месеци учествује у програму рехабилитације због проблема са клађењем.

Због читавог процеса, Њукасл је запретио Милану вишемилионском тужбом због тога што ће сада одсуствовати до краја сезоне, након што су га летос довели из италијанског гиганта у трансферу вредном 70.000.000 евра.

Руководство Њукасла планира и да Тоналију суспендује плату током забране играња, а која на годишњем нивоу износи 8.000.000 евра. Због поменуте забране, Италијан ће пропустити и Европско првенство наредног лета.

image