Спорт

Игор Дуљај позвао навијаче на "југ": Свака утакмица као дерби

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај изјавио је на конференцији за медије пред меч са Новим Пазаром да је, без обзира на име противника, за његов тим свака утакмица дерби
Игор Дуљај позвао навијаче на "југ": Свака утакмица као дерби© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Фудбалери Партизана у недељу од 20 часова дочекују екипу Новог Пазара у утакмици 29. кола Суперлиге Србије.

"За нас је свака утакмица дерби, без обзира на име противника. Ми улазимо у ову утакмицу са мало више оптимизма, због начина на који смо дошли до победе на Вождовцу. То је много значило играчима. Показали смо карактер и да се никада не предајемо и освојили смо три важна бода. Тако да ову утакмицу дочекујемо у позитивној атмосфери. Kлуб је изашао у сусрет и обезбедио бесплатан улаз, игра се у 20.00 часова увече и желео бих да сутра буде што више наших навијача јер се поново показало колико су нам потребни. Имам једну жељу, не знам да ли ће ми се остварити, а то је да када играчи Партизана постигну гол једном отрче ка нашем југу", истакао је Дуљај.

Додаје да противник у саставу има квалитетне појединце.

"У Новом Пазару има много играча који су играли у Партизану. Дошао је нов тренер и увек када дође до смене на клупи дође до одређене реакције тима, играчи желе да се докажу новом шефу. Ту је доста бивших играча Партизана, Љајић, Сума, Бојат, Петковић, Момчиловић. Екипа која се бори за плеј-оф, имају своје амбиције, али ми имамо циљ да на свом терену освојимо три бода", рекао је Дуљај и додао да је тренерима у Србији потребан континуитет и стабилност.

"Тешко је у месец дана уиграти тим и остварити резултате. Kада сам ја у питању, још од Словеније су постојале индиције да ми се тражила замена. Генерални директор је имао велики притисак да се ја сменим. У том случају мене је заштитило моје име и траг који сам оставио као играч Паризана. Да тога није било ја бих био смењен још након припрема. Тако да, увек треба да станете иза тренера ако сте га довели и верујете у њега. Наравно уколико то не иде у жељеном правцу сваки тренер осети када треба да оде. Али кажем, као и тиму и тренеру је потребан континуитет", закључио је Дуљај.

image
VV inauguration
banner