Спорт

Егзум тројком уз "сирену" јунак Даласа, па поручио: Људи, Србија је друга звер

Бивши кошаркаш Партизана још једном је ове сезоне био кључан у тријумфу Маверикса
Егзум тројком уз "сирену" јунак Даласа, па поручио: Људи, Србија је друга зверGetty © Sam Hodde / Stringer

Кошаркаши Даласа савладали су Хјустон 147:136 у ноћи између недеље и понедељка и то након продужетка, а један од јунака тог сусрета био је некадашњи играч Партизана Данте Егзум.

Аустралијанац је у последњим секундама регуларног дела сусрета на асистенцију Луке Дончића успео да погоди тројку за 129:129 и пошаље меч у продужетак.

Након меча, Егзум је прво говорио о подршци коју добија управо од Дончића, али и Кајрија Ирвинга.

"То је нешто велико. Уколико промашим један шут, они ми кажу да шутирам следећи. Моменти кад убациш битан шут те подсете на ситуације где су ти 'чували леђа'", рекао је Егзум.

Егзум је још једном говорио о свом искуству у Партизану, које га је спремило за овакве тренутке.

"Србија је потпуно друга 'звер'. Без критика на рачун Даласа, и они су супер, али у Србији је другачије. Певање и славље. Људи који воде навијање и не гледају утакмицу, јер се старају да сви навијају. Данас је било гласно, али је Србија потпуно нешто друго", рекао је Егзум, којег увек инспиришу питања о времену проведеном у Србији:

"Кад играте за Партизан и уђете у Звездину халу 'Пионир', то је много тешко. Играли смо серију од пет утакмица, две код њих, заиста је тешка атмосфера. Као да су и навијачи били на терену са њима. Мислим да атмосфера у плеј-офу не може томе да се приближи, али то у Србији ме је дефинитивно добро спремило", поручио је Егзум.

image