Спорт

Нови подвиг Адриане Вилагош - Србија добила нови рекорд, други хитац на свету у 2024.

Српска атлетичарка бацачица копља Адриана Вилагош оборила је претходног викенда државни рекорд за млађе сениорке и резултатом 62,96 метара избила на друго место ранг листе светске атлетике у конкуренцији сениорки
Нови подвиг Адриане Вилагош - Србија добила нови рекорд, други хитац на свету у 2024.Getty © Jurij Kodrun / Stringer

Протеклог викенда званично је отворена нова атлетска сезона на отвореном и то Купом Србије у бацањима за млађе јуниоре и сениоре. Такмичење је одржано 6. и 7. априла на стадиону у Сремској Митровици.

У 16 дисциплина такмичило је укупно 128 атлетичара, а оборена су три државна рекорда. Првог дана такмичења Адриана Вилагош (ТБТ) поставила је нови државни рекорд за млађе сениорке бацивши копље 62.96 метара.

Адриана је овим резултатом на другој позицији на ранг листама Светске атлетике у конкуренцији сениорки. На првом месту налази се Кубанка Јуленмис Агуилар са 63.90 метара. Подсетимо да је ово Адрианино тек друго такмичење после повреде која ју је мучила претходну целу сезону.

Јован Странић (ВНС) такође је поставио нови државни рекорд за млађе сениоре у бацању кладива резултатом од 66.90 метара.

Другог дана такмичења до новог државног рекорда за млађе јуниорке кладиво је бацила Мина Амиџић (ТЈБ) која је током такмичења чак два пута обарала рекорд, у првој серији 59.03 метара, док је у трећој бацила још даље - 59.80 метара.

Следећег викенда, 13. и 14. априла, на програму је Куп Србије у бацањима за старије јуниоре и старије пионире.

image