Спорт

Казахстан би да угости "Зборнају": Фудбал уједињује, желимо да одржимо пријатељске односе са Русијом

Фудбалска репрезентација Казахстана, показала је интересовање да угости селекцију Русије у пријатељском сусрету, преносе РИА Новости
Казахстан би да угости "Зборнају": Фудбал уједињује, желимо да одржимо пријатељске односе са РусијомGetty © Anadolu

Челници Фудбалског савеза Казахстана, саопштили су да је интересовање обострано и да би утакмица две селекције ускоро могла бити организована.

"Фудбал уједињује људе и увек смо били заинтересовани за организацију пријатељских мечева. Тренутно нема преговора, али остављамо све могућности отворене", рекао је Адлет Барменкулов, председник ФС Казахстана.

Први човек тамошњег савеза додао је да Казахстан жели да одржи пријатељске односе са Русијом.

"Верујемо да фудбал не сме зависити и бити везан са политиком. Желимо да одржимо пријатељске односе са Фудбалским савезом Русије. Лично, често сам у контакту са њиховим челницима и имамо сјајан однос", закључио је Барменкулов.

Фудбалска репрезентација Русије, као и сви руски клубови, суспендовани су од стране ФИФА и УЕФА са међународних такмичења, још од фебруара 2022. године.

Од тада, "Зборнаја" је одиграла 12 пријатељских утакмица, у којима је остварила пет победа, у шест мечева је било нерешено, док је уписан и један пораз.

У последњој утакмици, која је одиграна под окриљем УЕФА, Русија је у Москви савладала Србију са 4:0.

То је помогло националном тиму Русије да напредује на УЕФА ранг листи.

image
VV inauguration
banner