Спорт

Председник ФС Русије захвалио Србији: Велики притисак је био да се меч не одигра

Русија и Србија одиграли су пријатељски фудбалски меч, а председник националног савеза домаћина Александер Дјуков захвалио је "орловима" што су играли упркос притисцима неколико земаља да се утакмица откаже
Председник ФС Русије захвалио Србији: Велики притисак је био да се меч не одигра© РИА Новости/Александр Вильф

"Зборнаја" је од фебруара 2022. године под сакцијама Фифе и Уефе, због специјалне војне операције у Украјини, а дуел са Србијом био је први који је Русија играла против неке европске селекције после више од две године.

"Желео бих да им се захвалим (Србији прим. аут.) што су играли меч. Неколико земаља вршило је снажан притисак да до утакмице не дође. Али, они су сјајни, ето шта значи право партнерство. Изузетно је важно за руски фудбал да је утакмица одиграна", рекао је после меча председник Фудбалског савеза Русије Александер Дјуков.

Русија је убедљиво савладала Србију 4:0, али је домаћин од 21. минута играо са играчем више, после искључења Милана Гајића.

"Добро је да смо одиграли меч. Српски национални тим је јак, али судија је "убио" меч на почетку. Многи су стекли утисак да је искључење претерано, ипак је у питању пријатељски меч. Свидела ми се жеља играча да играју до последњег минута", рекао је Дјуков, а преносе "РИА Новости".

Селекција Русије наредни пријатељски меч игра у понедељак против Парагваја, док Србију истог дана очекује дуел на Кипру.

image