Спорт

Новак се бори против Италијана, али и провокација – "Не плашим се никога и ничега"

Новак се бори против Италијана, али и провокација – "Не плашим се никога и ничега"Getty © Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Contributor

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је након меча са Романом Сафијулином упитан да ли се плаши новог сусрета са италијанским играчем.

Ђоковић је био сигуран у другом колу Монте Карла (6:1, 6:2), а наредни ривал биће му Лоренцо Мусети.

Током конференције није било сигурно да ће играти баш против Италијана, који га је прошле сезоне избацио у трећој рунди.

Мусети је у међувремену избацио Артура Фиса са 6:3, 7:5, те заказао нови окршај, с тим да је пажњу многих привукло питање новинара, упућено Новаку – да ли се плаши новог сусрета са Италијаном, алудирајући на чињеницу да су му поразе у Аустралији и Индијан Велсу нанели управо Мусетијеви земљаци – Јаник Синер и Лука Нарди.

"Не плашим се никога и ничега, али се заиста надам да ћу добити прилику да поново играм са њим, да добијем меч, још један овде", рекао је Ђоковић, па се осврнуо на Мусетија:

"Очигледно је један од најталентованијих играча на шљаци, има прелеп једноручни бекхенд. Одличан је атлета. Може да уради велике ствари. Један је од најперспективнијих младих играча, не само из Италије, већ генерално."

Ђоковић од 2019. није стигао даље од четвртфинала Монте Карла.

"Свиђа ми се начин на који сам одиграо први меч у поређењу са првим мечом прошле године. Осећам се другачије, спремније, тако да ко год је прекопута мреже, надам се да ћу моћи да пружим своју најбољу игру", закључио је Новак.

image