Спорт

Због терористичких претњи појачане мере безбедности пред меч ПСЖ - Барселона

Министар унутрашњих послова Француске, Жералд Дарманен, затражио је да се "значајно појача безбедност" уочи утакмице између ПСЖ-а и Барселоне 
Због терористичких претњи појачане мере безбедности пред меч ПСЖ - БарселонаGetty © Jonathan Moscrop

Пари Сен Жермен и Барселона играју у среду на "Парку принчева" у Паризу, а министар унутрашњих послова Француске је рекао да су мере безбедности појачане због терористичких претњи.

"Шеф полиције, са којим сам разговарао веома рано јутрос, знатно је ојачао безбедносне ресурсе", изјавио је министар унутрашњих послова, напомињући да је Исламска држава недавно јавно објавила "јасну претњу", преносe француски медији.

Француски медији су пренели да је ИС запретила да ће извршити терористичке нападе на места одржавања фудбалских утакмица Лиге шампиона заказаних за уторак и среду.

"Генерални директорат за унутрашњу безбедност "посебно напорно ради на пружању превентивних или, ако је потребно, куративних информација", рекао је он новинарима у Паризу током посете речној бригади штаба полиције, која ће посебно бити ангажована на обезбеђивању церемоније отварања Олимпијских игара у Паризу.

"Исламска држава је одговорна за последњих осам напада које је Француска доживела", подвукао је Дарманен и позвао да се "не тоне у оно што терористичка пропаганда покушава да уради, односно да сеје страх и терор, свуда".

image
VV inauguration
banner