Спорт

Новак се осветио Мусетију и скинуо "италијанску клетву" – сада следи нови дужник

Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале мастерса у Монте Карлу победом над Лоренцом Мусетијем
Новак се осветио Мусетију и скинуо "италијанску клетву" – сада следи нови дужникGetty © Mateo Villalba / Contributor

Ђоковић није одиграо као у другој рунди против Романа Сафијулина, али је успео да тријумфује резултатом 7:5, 6:3.

Новак се тако реванширао 22-годишњем момку из Тоскане за пораз на истом овом месту, у истој рунди, пре 12 месеци.

Такође, прекинуо је и италијанску клетву, савладавши ривала са Апенина после три узастопна неуспеха.

Светски "број 1" није добро започео дуел у "кнежевини" и претрпео је брејк на самом старту, али се кључни тренутак, испоставиће се читавог  сусрета, догодио у осмом гему првог сета.

Тада се Ђоковић жалио код судије Мохамеда Лајанија да је једна лоптица била у ауту, публици се то није допало и кренули су звиждуци са трибина. Двоструки шампион у Монаку је то прихватио како једино он уме, кренуло је традиционално дириговање звиждуцима и машина се упалила.

Баш у том гему је вратио заостатак, а двадесетак минута касније у џепу је имао сет и брејк вишка.

Изгубио га је и тада је кренула серија брејкова, али је освајач 24 гренд слема био јачи од свега и посао је завршио за два сата.

Он ће се у четвртфиналу састати са Алексом де Минором из Аустралије, који је у два сета елиминисао сународника Алексеја Попирина.

И популарни "демон" је дужник Србину јер га је савладао у претходном мечу, било је то у јануару на Јунајтед купу у Сиднеју – 6:4, 6:4.

Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд 5.950.575 евра.

  • 11. апр 2024 • 16:49

    16:49

    7:5, 6:3 – Крај! Победа Ђоковића над Мусетијем!

    Успео је Новак да приведе меч крају и тријумфује после два сата игре, резултатом 7:5, 6:3!

  • 16:37

    7:5, 4:3 – Србин поново претрпео брејк

    Имао је освајач 24 гренд слема велику шансу да дође на корак до победе, али је промашио два поприлично једноставна ударца. Уз велику дозу среће Мусети је то искористио и још једном вратио брејк – 7:5, 4:3.

  • 16:23

    7:5, 3:1 – Нови брејк Ђоковића

    Висока температура мучи играче који имају потешкоћа када су тешки поени у питању. Види се да тешко долазе до ваздуха, али у ситуацијама у којима је важан физички аспект, Ђоковић је тај који обично има предност. Поново прави брејк и води 7:5, 3:1.

  • 16:15

    7:5, 2:1 – Мусети брејком прекинуо Ђоковићеву серију

    После четири узастопна гема, Ђоковић је претрпео брејк. Имао је два лоша волеја које је Лоренцо казнио и дошао до брејк прилика. Другу је искористио након велике грешке Србина и смањио на 7:5, 2:1.

  • 16:10

    7:5, 2:0 – Брејк Новака!

    Најбољи играч света је у серији, сада сјајно чита игру ривала којем је уз то и стао сервис. Пасинг-шотом по дијагонали из бекхенда прави нови брејк и води 7:5, 2:0.

  • 15:57

    7:5 – Ђоковић новим брејком освојио први сет!

    Поново је српски ас сачекао своју прилику, а она је дошла у 12. гему у којем је противник сервирао за тај-брејк. Задрхтала је рука Мусетију, који је није издржао притисак, па је дозволио Новаку брејк шансу, а онда и направио дуплу сервис грешку и Ђоковић је освојио први сет резултатом 7:5.

  • 15:36

    4:4 – Брејк Ђоковића!

    Коначно се пробудио Ђоковић, а велики удео у томе имала је и публика. Навијачи на трибинама нису били задовољни једном његовом реакцијом, али нису знали да ће му то само помоћи. Ушао је у препознатљив мод и вратио брејк за 4:4.

  • 15:19

    2:3 – Српски ас избегао нове потешкоће

    Поново је претио Лоренцо, имао две брејк прилике којима би вероватно решио победника првог сета у своју корист. Ипак, извукао се Ђоковић, а онда и одличним смечом смањио на 2:3.

  • 15:04

    1:2 – Ђоковић се уписао на семафор

    Други гем на сервис Новака био је много бољи и сигурнији. Почетни ударац и даље није на очекиваном нивоу, али је убацио неколико добрих и са "нулом" се уписао на семафор.

  • 15:01

    0:2 – Мусети потврдио стечену предност

    Момак из Тоскане је сигурно одсервирао, није дозволио Ђоковићу да га угрози и потврдио стечену предност за 0:2.

image