Спорт

Нови трофеј за Митровића и Сергеја, Ел Хилал Суперкупом крунисао сурову доминацију

Клуб из Ријада остварио је 34. узастопну победу и освојио други трофеј у овој сезони
Нови трофеј за Митровића и Сергеја, Ел Хилал Суперкупом крунисао сурову доминацијуGetty © Waleed Zein/Anadolu/Contributor

Фудбалери Ел Хилала, за који наступају српски репрезентативци Александар Митровић и Сергеј Милинковић-Савић, по четврти пут у историји освојили су Суперкуп Саудијске Арабије.

Ел Хилал је у финалу декласирао Ел Итихад резултатом 4:1 и тако наставио сурову доминацију у Саудијској Арабији.

Екипа коју води Жорж Жезус је претходно елиминисала Ел Наср на челу са Кристијаном Роналдом, а сада је забележила 42. узастопну утакмицу без пораза.

Такође, "плави талас" је нанизао 34 победе, што је светски рекорд који само настављају да појачавају.

Двоструки стрелац за победнички састав био су Малком у 5. и 89. минуту, док су се уписали и браћа Ел Давсари – Салем и Насер.

Александар Митровић није било у тиму због повреде, док је Милинковић-Савић одиграо цео меч и убележио асистенцију код трећег поготка.

Ел Хилалу се смеши још један трофеј јер би ускоро требало да постане и шампион Саудијске Арабије, пошто има огромних 12 поена предности у односу на Ел Наср, седам кола пре краја.

Такође, клуб очекује и наступ у полуфиналу Азијске Лиге шампиона, у којем се састаје са Ел Аином из Уједињених Арапских Емирата.

image
VV inauguration
banner