Спорт

УФЦ спектакл у Лас Вегасу: Ракић поражен у другој рунди, Переира одбранио појас, сви причају о Максу

Српски ММА борац, Александар Ракић, поражен од Чеха Јиржија Прохаске на 300. догађају престижне организације УФЦ
УФЦ спектакл у Лас Вегасу: Ракић поражен у другој рунди, Переира одбранио појас, сви причају о МаксуGetty © Carmen Mandato

УФЦ је за јубиларни 300. догађај организовао спектакл у Лас Вегасу.

Осим што је окупио сјајне борце, Дејна Вајт је "подигао" бонус са 50.000 долара на 300.000.

Сасвим очекивано, публика је добила вече за памћење!

Нажалост, српски борац, Александар Ракић, поражен је у свом првом мечу након две године.

Српски борац се вратио у октагон после дуге паузе због тешке повреде колена, али га је зауставио у  другој рунди Чех Јиржи Прохаска, техничким нокаутом.

Добро је Ракић ушао у дуел - потпуно је контролисао противника и доминирао у првој рунди, све до завршнице.

Ракић је ножним ударцима држао дистанцу и дисциплиновано контролисао борбу.

У завршници прве рунде, Прохаска је успео да уздрма Ракића једним непредвидивим ударцем, али је српски борац остао на ногама.

И у другој рунди је Ракић био бољи, док се држао плана. Ипак, Прохаска је желео хаотичну борбу, успео је да увуче Ракића у ту игру.

Потпуно отворена борба, јаки ударци и отворене размене, а из такве ситуације је профитирао Чех, који је успео да уздрма Ракића, потом зада ударац коленом, а затим комбинацијом натера судију да прекине меч.

Ракић је сада на скору од 14 победа и четири пораза, док је Прохаска, некадашњи шампион, на скору 30-4.

У главној борби вечери, Алекс Переира је одбранио појас шампиона полутешке категорије, пошто је нокаутирао Џамала Хила у првој рунди.

Бразилац је на спектакуларан начин дошао до прве одбране титуле, пошто је, практично, на почетку борбе вечери, нокаутирао Хила.

Переира је добио ударац испод појаса, судија Херб Дин је желео да реагује, али је Бразилац показао да нема потребе, а онда за само неколико секунди послао противника на под.

Фантастичну представу смо видели и у дуелу Џастин Гејџи – Макс Холовеј.

Вајт, први човек УФЦ-а, одушевљено је говорио на конференцији за медије након борби, а зазлог за такво расположење је Макс Холовеј!

Холовеј је показао Гејџију на центар октагона, позвао у отворену размену, а онда је у последњој секунди пете рунде, страховитим ударцем успавао Гејџија.

У осталим борбама, Арман Царукијан је савладао Чарлса Оливеиру одлуком судија, Бо Никал је победио Кодија Брандиџа (сабмишн), Алџамејн Стерлинг је савладао Келвина Кејтара одлуком судија.

image
VV inauguration
banner