Спорт

Надал у уторак коначно на терену: Спреман сам, могу да се такмичим!

Шпанац је потврдио да ће наступити у Барселони након успешног последњег тренинга
Надал у уторак коначно на терену: Спреман сам, могу да се такмичим!Getty © Eric Alonso / Contributor

Легендарни Рафаел Надал се коначно враћа на терен, а то је и сам потврдио уочи почетка такмичења на АТП турниру у Барселони.

Мајорчанин је у том граду чак 12 пута освајао титулу, а сада је у разговору са новинарима потврдио да ће после бројних проблема са повредама изаћи на шљаку у Барселони.

"Срећан сам што сам овде, имам много лепих сећања на овај турнир. Долазак овде одлучен је у последњи час. Недеља је била позитивна што се тиче тренирања и сутра ћу бити на терену. Последњи тренинг је прошао добро, осећај је позитиван", каже Надал ког на старту чека окршај са Италијаном Флавијем Коболијем.

Осврнуо се и на то што Карлоса Алкараза неће бити на турниру.

"То је негативна ствар, пре свега за њега, јер је поврђен. Желим му сву срећу и брз опоравак. То су веома лоше вести за овај турнир, изгубити првог носиоца у жребу, а што се мене тиче не бих још да размишљам о полуфиналу", рекао је Надал, с обзиром на то да је по жребу тада могао да се састане са Алкаразом.

За крај, охрабрио је навијаче.

"Осећај је бољи него онај који сам имао у Мајорци, осећам да могу да се такмичим. Мало сам тога постигао ових месеци, али покушаћу успут да се носим са теретом. То је што је и човек мора да живи са том неизвесношћу, да буде у стању да све гледа позитивно и такмичи се, да буде у стању да буде на једном тениском турниру", закључио је Надал.

image
VV inauguration
banner