Спорт

Срамота Челсија о којој се прича - водили 4:0, а свађали се ко ће да шутира пенал!

Фудбалери Челсија одиграли су у понедељак увече вероватно и најбољу утакмицу ове сезоне, пошто су у потпуности разбили Евертон на "Стамфорд бриџу" - 6:0
Срамота Челсија о којој се прича - водили 4:0, а свађали се ко ће да шутира пенал!Getty © Catherine Ivill - AMA / Contributor

Ипак, уместо да се после сусрета прича о феноменалном Колу Палмеру, Челсијевом таленту који је постигао чак четири поготка, у центру пажње остали су Нони Мадуеке и Николас Џексон. И не по добром.

Када је у 61. минуту меча екипа Челсија добила пенал због прекршаја над Палмером, настао је проблем ко ће да изведе једанаестерац.

Прво је Мадуеке узео лопту, а Џексон му је убрзо пришао и покушао да му је отме. Мало Густо и Тијаго Силва су желели да прекину непотребну расправу при резултату 4:0, да би на крају све решио - Палмер.

Овај 21-годишњак је показао да је већ постао прави лидер тима како својим понашањем, тако и партијама на терену. Преузео је лопту и објаснио да ће и овог пута шутирати пенал. До тада их је извео осам, свих осам без грешке, а тако је било и девети пут, пошто је био прецизан.

Палмер је након меча истакао да неће бити никакве дискусије на тему извођења једанаестераца и да ће их он изводити све док не одлучи другачије.

После ове победе, Челси је девети са 47 бодова, али са мање одиграних мечева од Њукасла, Манчестер јунајтеда и Вест Хема, које би све могао лако да сустигне уколико настави да ређа победе.

Standings provided by Sofascore

image