Спорт

Евертону одузето још два бода - Премијер лига сурова, "карамеле" ближе испадању

Клуб са "Гудисона" ће имати право да се жали на ову одлуку
Евертону одузето још два бода - Премијер лига сурова, "карамеле" ближе испадањуGetty © Jess Hornby / Stringer

Фудбалери Евертона остали су без још два бода због новог кршења Правила профитабилности (ПСР) Премијер лиге, па су сада забележили пад на 16. позицију енглеског шампионата.

"Карамелама" је у новембру било одузето 10 поена због кршења ПСР-а, што је након жалбе смањено на шест. Ипак, сада су им одузета још два бода због новог кршења правила.

Пре него што је објављено одузимање бодова, Евертон је био 15. на табели Премијер лиге, четири бода изнад три тима у зони испадања. Сада падају испод Брентфорда на 16. место са 27 бодова, два бода и два места изнад 18-пласираног Лутона.

Евертону је такође одузето 10 бодова у новембру због прекорачења дозвољених губитака за 19.500.000 фунти у периоду који се завршава са сезоном 2021/22. Међутим, ово је смањено на шест поена након успешне жалбе.

Клуб са "Гудисона" је поново оптужен у јануару, заједно са Нотингем Форестом, због кршења правила ПСР-а у периоду који се завршава са сезоном 2022/23. Форест је заслужио губитак од четири бода и уложио је жалбу на одлуку, а остаје да се види хоће ли се и Евертон сада жалити на ову одлуку.

image
VV inauguration
banner