Спорт

Сити силан против Лутона, Јунајтед поново без победе против Борнмута

Фудбалери Манчестер ситија ће преноћити на првом месту на табели Премијер лиге, пошто су у 33. колу на свом терену убедљиво савладали екипу Лутона 5:1
Сити силан против Лутона, Јунајтед поново без победе против БорнмутаGetty © Martin Rickett/PA Images

Коначан резултат не одражава довољно колико је Сити био доминантан против Лутона, а убедљив тријумф донео је "грађанима" прво место на табели, макар до недеље.

Екипа Пепа Гвардиоле упутила је чак 37 удараца ка голу противника, од чега је 13 ишло у оквир гола.

Ипак, домаћин је до предности стигао аутоголом Хашиоке већ у другом минуту утакмице, а то је био и резултат првог дела.

У наставку је Сити просто прегазио екипу из градића надомак Лондона, а стрелци су били Ковачић, Холанд (са 11 метара), Доку и Гвардиол, док је једини гол за госте постигао Рос Баркли у 81. минуту.

"Грађани" сада имају два бода више од Арсенала и Ливерпула, који своје мечеве играју у недељу - против Астон Виле, односно Кристал Паласа.

Други манчестерски тим наставља да посрће - Јунајтед је у Борнмуту играо 2:2.

"Трешњице" су у првом делу сезоне понизиле "ђаволе" и однеле убедљив тријумф на "Олд Трафорду", а и овог поподнева имале су вођство на полувремену.

Да није било расположеног Фернандеса, питање да ли би екипа Ерика тен Хага стигла до бода.

Домаћин је повео преко Соланкеа, Португалац изједначио у 31. минуту, да би Клајверт донео нову предност екипи Андонија Ираоле.

Коначан резултат поставио је Бруно Фернандес са беле тачке у 65. минуту утакмице.

Јунајтед је сада склизнуо на седмо место на табели, прескочио га је Њукасл, који је у првом мечу дана убедљиво савладао екипу Тотенхема 4:0.

image
VV inauguration
banner