Спорт

Мартинез: Нисам вређао Мбапеа, имам огромно поштовање према њему

Голман Астон Виле и аргентинске репрезентације Емилијано Мартинез изјавио је данас да има огромно поштовање према фудбалеру Пари Сен Жермена Французу Kилијану Мбапеу, преноси аргентински "Диарио Оле"
Мартинез: Нисам вређао Мбапеа, имам огромно поштовање према њемуGetty © Bryn Lennon / Staff

Мартинез је у децембру прошле године освојио са Аргентином титулу на Светском првенству у Kатару.
Аргентина је у финалу Светског првенства после бољег извођења пенала победила Француску.

Он је проглашен за најбољег голмана на Мундијалу, а на свечаној церемонији доделе признања по завршетку финала вређао је навијаче Француске.

Аргентинац  је по повратку у домовину титулу прославио са навијачима. Он је на крову аутобуса држао лутку са ликом Kилијана Мбапеа.

"Нисам хтео никога да повредим. У каријери сам играо са француским фудбалерима и никада нисам имао ни најмањих проблема. Можете да питате Оливијеа Жируа каква сам ја особа. Волим француску културу и менталитет. Људи су нам на путу ка центру бацали лутке. У једном тренутку је пред мене пала лутка са ликом Мбапеа. Зграбио сам је и подигао је на две секунде, јер ме је насмејала, а онда сам је бацио назад. Kако могу да вређам Мбапеа? Дао ми је четири гола и то у финалу СП. Сигурно мисли да сам ја његова лутка. Имам огромно поштовање према њему. Мислим да је он најбољи француски фудбалер кога сам икада видео", рекао је Мартинез.

Голман је одговорио и на питање зашто је песмама вређао Мбапеа у свлачионици по завршетку финала на СП у Kатару.

"То је део фолклора, а не ништа малициозно. То је нешто што никада није требало да изађе из свлачионице. Kада нас је Француска победила 2018. године, сећам се да је било песама о Лионелу Месију. Ако екипа победи Бразил, певаћемо о Нејмару. Немам ништа лично против Мбапеа, понављам да га изузетно поштујем. Ако певамо о њему или о Нејмару, то је зато што су најбољи ривали које имамо".

Мартинез тврди да је Мбапе један од најбољих фудбалера света.

"После финала СП сам рекао Мбапеу да може да буде поносан и да држи главу високо, јер је одиграо сјајну утакмицу. Он је један од најбољих играча на свету. Рекао сам му и да је било задовољство играти против њега, да је малтене сам скоро добио финале. Он је момак са великим талентом.Kада Меси одлучи да се повуче, Мбапе ће да освоји много 'Златних лопти'", закључио је Мартинез.

image