Спорт

Звезда и Партизан играју дерби у Купу - црвено-бели желе дуплу круну, црно-бели најавили протест

Само четири дана после 173. "вечитог дербија" који је подигао много прашине, Црвена звезда и Партизан поново се састају на истом месту, овога пута у оквиру полуфинала Купа Србије. Ток меча и кретање резултата можете пратити уживо на нашем порталу од 19 часова
Звезда и Партизан играју дерби у Купу - црвено-бели желе дуплу круну, црно-бели најавили протестGetty © Srdjan Stevanovic

Два највећа и најтрофејнија српска клуба одиграће на стадиону "Рајко Митић" четврти међусобни дуел ове сезоне, први у Купу Србије.

Партизан је јесенас славио на свом терену 2:1, у другој утакмици било је 2:2, да би у последњем дербију Звезда тријумфовала 3:2 и тиме практично обезбедила освајање нове шампионске титуле.

Утакмица долази само четири дана после одиграног 173. "вечитог дербија", у којем је Звезда славила головима у финишу меча, али после којег је Партизан осуо "дрвље и камење" на главног судију Павла Илића.

Црно-бели су ишли толико далеко да су најавили да неће играти утакмицу у Купу.

На крају је Управни одбор донео одлуку да се утакмица игра, али су црно-бели најавили да ће "на утакмици исказати револт и протест на посебан начин и захтевати да се однос према клубу хитно промени, у складу са значајем који ФК Партизан има за српски фудбал".

Звезда, са друге стране, мирно чека утакмицу - црвено-бели су практично обезбедили нову шампионску титулу, а још једна победа против "вечитог" ривала довела би их у позицију да на крају сезоне циљају дуплу круну.

Тежак задатак да буде главни арбитар меча поверен је Милану Милановићу, родом из Ћуприје.

У првом полуфиналном дуелу Купа, од 16 часова у Крагујевцу се састају Раднички 1923 и Војводина.

Утакмица на стадиону "Рајко Митић" игра се од 19 часова, а ток меча и кретање резултата можете пратити уживо на нашем порталу.

image
VV inauguration
banner