Спорт

Партизан потврдио - игра у Купу против Звезде: "Сраман третман, суде нам дилетанти!"

Из Хумске је стигло опширно саопштење у ком се жестоко критикује арбитар Павле Илић, а наводи се да ће због третмана ФСС према том клубу, у среду исказати револт
Партизан потврдио - игра у Купу против Звезде: "Сраман третман, суде нам дилетанти!"Getty © Srdjan Stevanovic / Contributor

Фудбалски клуб Партизан саопштио је у уторак да ће играти утакмицу полуфинала Купа Србије против Црвене звезде која је на програму у среду од 19.00 часова на стадиону "Рајко Митић".

"Управни одбор донео је одлуку да ФК Партизан наступи на сутрашњој утакмици полуфинала Купа Србије. Иако незадовољни стањем у домаћем фудбалу, где наш клуб има неравноправан третман од стране ФСС и судијске организације пре свега, из обавезе према играчима, навијачима, историји клуба и такмичењу Купа наше земље, донета је одлука о одигравању утакмице", стоји на почетку клупског саопштења достављеног медијима.

У Партизану су били незадовољни суђењем Павла Илића на 173. "вечитом" дербију који је окончан победом Звезде 3:2. Из табора црно-белих су тврдили да је Партизан драстично оштећен, истичући да је Звезда постигла други гол после недосуђеног прекршаја у нападу Шерифа Ндајеа над Светозаром Марковићем, као и да је пре трећег гола Звезде недосуђен прекршај за црно-беле кад је Хванг згазио Захида, после чега је уследио напад Звезде који је резултирао пеналом.

"Спортска јавност је у кратком периоду могла да посведочи срамном третману Партизана и наших играча од стране судије Павла Илића, који је бестидно и по налогу режирао крајње резултате последња два вечита дербија. За судијског дилетанта Илића (у родном Крагујевцу познатог као осведоченог "звездаша", о чему постоје и фотографије дотичног у мајици са обележјима тог клуба), једини циљ у две утакмице био је не дозволити надметање актера по правилима фудбалске игре, већ само и једино онемогућити играче Партизана да тријумфују", додаје се у саопштењу.

Из Партизана се нису ту зауставили, наставили су са оптужбама на рачун Илића.

"Судија Илић, који је послат по налогу Фудбалског савеза Србије и председника судијске организације, да својим срамним суђењем креира крајњи резултат у корист једног тима, уз вређање, бахаћење и одсуство образа и морала, никад више не би смео да буде актер највеће утакмице коју српски фудбал има! ФК Партизан ће због свеукупног третмана клуба у органима ФСС, на сутрашњој утакмици исказати револт и протест на посебан начин и захтевати да се однос према нашем клубу хитно промени, у складу са значајем који ФК Партизан има за српски фудбал", закључује се у саопштењу.

image
VV inauguration
banner