Спорт

Рангник потврдио да га Бајерн жели за тренера: Приоритет ми је Европско првенство

Некадашњи менаџер Манчестер јунајтеда отворено је говорио о контакту који су Баварци остварили с њим
Рангник потврдио да га Бајерн жели за тренера: Приоритет ми је Европско првенствоGetty © Boris Streubel - UEFA / Contributor

Селектор фудбалске репрезентације Аустрије Ралф Рангник потврдио је да је кандидат за новог тренера Бајерна, али је додао да је у овом тренутку потпуно посвећен предстојећем Европском првенству.

Немачки медији подсећају да руководство Бајерна тражи новог тренера, пошто је Томас Тухел још раније најавио да ће на крају сезоне да напусти клуб из Минхена.

"Бајерн ме је контактирао, обавестио сам о томе Фудбалски савез Аустрије (ОФБ). Имамо веома добар однос. Мој фокус је на репрезентацији Аустрије, потпуно смо посвећени Европском првенству. Овде се осећам веома пријатно. За сада нема разлога да размишљам о Бајерну", рекао је Рангник за аустријски сајт "90минутен".

Рангник (65) има уговор са ФС Аустрије до јуна 2026. године. Он је селекцију Аустрије преузео 2022, а раније је, између осталих, тренирао Манчестер јунајтед, Лајпциг, Шалке, Хофенхајм, Хановер и Штутгарт.

Европско првенство ће бити одржано од 14. јуна до 14. јула у Немачкој, а Аустрија ће играти у групи Д са Пољском, Холандијом и Француском.

image
VV inauguration
banner