Спорт

Фудбалска легенда се вратила из пензије, да би у 58. години заиграла са сином

Легендарни бразилски фудбалер Ромарио, вратио се из пензије након 20 година, како би у 58. години заиграо заједно са својим сином
Фудбалска легенда се вратила из пензије, да би у 58. години заиграла са синомGetty © Soccrates Images

Један од најбољих нападача које је овај спорт видео, поново ће "заплесати" теренима Бразила.

Као главни разлог, Ромарио је навео прилику да заигра са својим сином - Ромарињом, а навео је сличне примере и у другим спортовима.

"Мој највећи циљ овде је да имам прилику да играм са својим сином. Многи спортисти имају тај циљ. Леброн Џејмс жели да игра са сином следеће сезоне у НБА лиги. Ту шансу је имао и Ривалдо. И ја то желим", рекао је Ромарио.

Легендарни Бразилац одрадио је и први тренинг за Америку из Рија, чији је уједно и председник.

Клуб се такмичи у другој дивизији шампионата Рија де Жанеира.

Ромарио је истакао да је и себе пријатно изненадио, али се и нашалио на рачун својих година.

"За човека који није тренирао 16 година, успео сам мало да трчим. Желим да једна ствар буде потпуно јасна – нећу играти цело првенство. Моја идеја је да играм неколико минута на неким мечевима. Оно што је најважније је Америка", рекао је Ромарио.

"Након пар тренинга, носилима ће ме износити са терена. Ако тренер каже да не могу да играм – биће отпуштен", у осмех је изјавио легендарни фудбалер.

Током каријере, Ромарио је освојио Светско првенство са Бразилом 1994. године, а наступао је за Васко, ПСВ, Барселону, Фламенго, Валенсију, Флуминенсе, Ел Сад, Мајами, Аделејд и Америку Рио.

Прошле године је постао председник клуба из Рија де Жанеира, а прилику да упише и дебитантски наступ, имаће 18. маја.

image