Спорт

Спектакл у Минхену у полуфиналу - Бајерн дочекује Реал

Фудбалери Бајерна у Минхену од 21.00 дочекују екипу Реал Мадрида у првом мечу полуфинала Лиге шампиона. Ток сусрета пратите на нашем порталу
Спектакл у Минхену у полуфиналу - Бајерн дочекује РеалGetty © Alexander Hassenstein

Четири екипе бориће се за два места у финалу овогодишњег издања Лиге шампиона.

Први полуфинални пар представљаће прави фудбалски класик, пошто се састају Бајерн и Реал Мадрид.

Баварци су упркос огромној кризи и одлуци тренера Тухела да на крају сезоне напусти тим, успели да консолидују редове и прођу до полуфинала.

Немачки тим је успео да прегура Лацио, а потом елиминише и фаворизовани Арсенал.

Реал Мадрид је такође имао осцилација у игри, али добри резултати нису изостајали.

"Лос бланкоси" су елиминисали Лајпциг у првој рунди нокаут фазе, да би потом направили изненађење и срушили актуелног шампиона, екипу Манчестер ситија.

"Направили смо један корак против Арсенала, а сада је време да направимо следећи против Реала. Желимо да се нађемо на Вемблију. Потребна нам је врхунска атмосфера. Ни у реваншу неће да буде другачије. Желимо да навијачи буду део игре и да нас носе, поготово у тешким тренуцима. Морамо да створимо амбијент, који ће да нам помогне да победимо", навео је тренер Бајерна Томас Тухел.

Са друге стране, Италијан на клупи Реала Карло Анчелоти, додао је да су његови изабраници самоуверени.

"Мало је вас који су веровали да ћу да будем овде и да држим конференцију за медије, али смо успели. Самоуверени смо, али играмо против јаког ривала. Срећни смо што смо стигли до полуфинала, а надамо се да ћемо опет да играмо финале. Очекује нас 180 минута, а не 90", рекао је шеф струке тима из Мадрида.

"Сви знају шта Реал може, нисмо потцењени. Осећамо пуно поштовања од свих у такмичењу. Имамо пуно самопоуздања, али и поштовања за Бајерн. Немају сјајну сезону у Бундеслиги, али су одиграли спектакуларне мечеве против Арсенала. Јаки су, а морамо да узмемо у обзир и историју клубова у Лиги шампиона. То нешто ипак значи", навео је тренер Реала.

Мадридски клуб ће против Бајерна да одигра рекордно 32. полуфинале Лиге шампиона.

За Реал због повреда неће играти Тибо Куртоа и Давид Алаба, док ће Дани Карвахал да пропусти дуел у Минхену због жутих картона.

У Бајерну су под знаком питања Де Лихт, Лајмер и Мусијала.

У другом полуфиналу се састају Борусија и Пари Сен Жермен, а први меч ова два клуба на програму је у среду од 21 сат у Дортмунду.

image