Спорт

Анчелоти: Знали смо да ћемо да "патимо", али наш став на терену био је врхунски

Тренер фудбалера Реала Kарло Анчелоти изјавио је да је срећан због пласмана мадридског клуба у полуфинале Лиге шампиона и истакао да је његов тим имао велики изазов против Манчестер ситија
Анчелоти: Знали смо да ћемо да "патимо", али наш став на терену био је врхунскиGetty © Ryan Crockett/DeFodi Images

Фудбалери Реала пласирали су се у полуфинале елитног такмичења пошто су у реванш мечу четвртфинала у гостима после бољег извођења пенала победили Манчестер сити укупним резултатом 5:4.

После регуларног дела утакмице и продужетака резултат је био нерешен 1:1. У првом мечу одиграном прошле недеље у Мадриду било је нерешено, 3:3.

"Срећан сам, знам колико је ово био тежак изазов. Знали смо и пре меча да ћемо да 'патимо'. Била је тешка утакмица, али ако желите да победите на терену Ситија, морате да се поставите онако како смо ми то учинили", рекао је Анчелоти.

Италијански тренер је истакао да је његов тим показао карактер и пожртвованост на мечу са Манчестер ситијем.

"Оваква игра је била једини начин да прођемо даље. Наш став на терену је био врхунски. Сити је имао контролу лопте у ногама, али смо ми изузетно ушли у меч. Сити је играо одлично после нашег вођства. Противнички фудбалери су нам правили проблеме, али смо успели да се фокусирамо на одбрану. Били смо уверени приликом извођења пенала да ћемо да прођемо даље, играчи су ми рекли да ћемо да победимо. На крају је стигла и велика победа", додао је Анћелоти.

Фудбалери Реала ће у полуфиналу Лиге шампиона играти против Бајерна, док се у другом полуфиналу састају се Пари Сен Жермен и Борусија Дортмунд.

image
VV inauguration
banner