Спорт

"Те приче су небулозе, само желим победу против Швајцарске"

Душан Влаховић је у обраћању медијима имао штошта да каже и поручио да је спреман за одлучујућу утакмицу Србије на Светском првенству
"Те приче су небулозе, само желим победу против Швајцарске"© Fudbalski savez Srbije

Фудбалери Србије припремају се за петак и утакмицу трећег кола групне фазе Светског првенства против Швајцарске. Тај окршај је и одлучујући у борби за пласман у осмину финала Мундијала, а уочи утакмице године, о очекивањима, али и натписима у јавности, огласио се нападач Србије Душан Влаховић.

Он је на конференцији за медије почео одговором на спекулације коју се кружиле друштвеним мрежама последњих дана.

"Јако ми је жао што морамо овако да почнемо конференцију за медије, али морам да реагујем, јер се ради о мени. То су озбиљне глупости и небулозе, то раде људи који су болесни, они који раде против интереса репрезентације. Ми смо уједињени, атмосфера је одлична, тако да те приче рекла–казала, на нас не утичу. Никад се нисам оглашавао, али нико неће скупљати поене преко мог имена. Мени и свима нама је фокус утакмица са Швајцарском". почео је 22-годишњи нападач Јувентуса.

Влаховић је истакао да је спреман да помогне "орловима" у најважнијој утакмици на турниру.

"Осећам се добро, осећам се спремно, надам се да ћу играти, на Мистеру је да одлучи. Нисам играо у договору са Мистером, дошао сам повређен на окупљање, али сада се већ осећам много боље и надам се да ћу моћи да помогнем екипи у мечу са Швајцарском. Знамо колико све ово значи нашем народу, осећамо подршку, живимо за овај моменат, једва чекамо да почне утакмица. Идемо на победу, обећавам да ћемо против Швајцарске играти преко нашег максимума. Никакве провокације нас не занимају, овде смо само због фудбалске приче."

До сада је Влаховић одиграо само 24 минута против Бразила, али како каже, и ако и ако не игра - то је искључиво у корист добробити екипе.

"Увек сам спреман да играм за Србију ако треба и са једном ногом, до сада је све рађено у договору са Мистером, тако ће бити и убудуће. Представљамо Србију на највећем фудбалском такмичењу, победа ће свима много да значи. Пролаз у нокаут фазу много значи и нама и нашем народу. Са Мистером сви разговарамо, он наравно зна моје могућности. Осећам се много боље, осећам се спремно и даћу све од себе, као и сви, да победимо и прођемо даље. Швајцарци су показали да су добра, чврста екипа, редовно учествују на свим такмичењима, али ми гледамо себе, ако ми будемо прави, верујем да ћемо се радовати. Волимо да играмо када је најтеже и мислим да ће тако бити у петак. Сан је играти за репрезентацију на Мундијалу и то нема цену", закључио је Душан Влаховић.

image
VV inauguration
banner