Спорт

Одлука о првом финалисти Лиге шампиона пада у Паризу, Борусија чува гол предности из Дортмунда

Фудбалери Пари Сен Жермена и Борусије играју реванш меч полуфинала Лиге шампиона (21.00), а немачки тим на "Парк принчева" доноси гол предности из Дортмунда. Ток меча можете пратити уживо на нашем порталу
Одлука о првом финалисти Лиге шампиона пада у Паризу, Борусија чува гол предности из ДортмундаGetty © Catherine Steenkeste

После утакмице у Паризу биће познато име првог финалисте овогодишње Лиге шампиона.

Борусија на "Парк принчева" носи гол предности из првог меча, док се Парижани надају да могу да понове успех из 2020. године, када су једини пут у историји играли утакмицу за "ушати" трофеј.

Дортмунд је био бољи ривал у првој утакмици и заслужено је однео победу, мада је шансе за голове било на обе стране.

Немачки тим је тако обезбедио себи пласман у елитно такмичење и наредне сезоне, пошто је заслугом екипе Едина Терзића Немачка добила и петог представника у Лиги шампиона.

Пари Сен Жермен је обезбедио титулу националног шампиона, 12. у клупској историји, али апетити "светаца" одвано су прерасли територију Француске.

Богати власник ПСЖ-а Насер Ел Келаифи сања трофеј у Лиги шампиона, а биће ово вероватно последња прилика за Килијана Мбапеа да освоји европску титулу са клубом из престонице, пошто се, по свему судећи, на крају сезоне сели у Реал.

Домаћин реванша важи за фаворита, али је Дортмунд неколико пута у историји показао да се не плаши великих екипа, па жели да се нађе у финалу први пут од 2013. године, када су "милионери" поражени од Бајерна у великом финалу.

За разлику од Парижана, Борусија у својим витринама има један трофеј Лиге шампиона, освојен 1997. године против Јувентуса.

Реванш меч другог полуфиналног дуела игра се у среду, када ће Бајерн гостовати на "Бернабеу" код екипе Реала.

Ток мечева и кретање резултата са утакмица Лиге шампиона можете пратити уживо на нашем порталу.

image