Спорт

Чудесна прича Реаловог хероја – Хоселуов пут од навијача до човека одлуке

Од када је света и века, фудбал је писао неке невероватне приче
Чудесна прича Реаловог хероја – Хоселуов пут од навијача до човека одлукеGetty © Burak Akbulut/Anadolu/Contributor

Једна таква догодила се у среду увече у Мадриду, када је Реал након ко зна којег невероватног преокрета дошао до финала Лиге шампиона.

"Краљевски клуб" био је отписан у реваншу јер је у 90. минуту губио 1:0 од минхенског Бајерна.

Међутим, два минута касније на семафору је писало 2:1 захваљујући двоструком стрелцу и резервисти Хоселуу.

Шпански нападач добио је прилику у завршници утакмице и на најбољи начин се одужио тренеру Карлу Анчелотију, који ће, иначе, шести пут водити тим у борби за трофеј елитног европског такмичења.

Хоселу је Реал дошао 2023. године на позајмицу из друголигаша Еспањола, а те магичне вечери је ушао у срца свих навијача на стадиону "Сантјаго Бернабеу".

Годину дана раније био у Паризу када је клуб играо финале Лиге шампиона против Ливерпула, али не као играч, него као навијач. Анчелотијеви изабраници су тада минималним резултатом (1:0) дошли до пехара, а сада им је он помогао да се боре за нови.

Прво је постигао погодак за изједначење у 88. минуту, после којег су Мадриђани дошли до изједначења, а само три минута касније режирао преокрет.

То му је био 17. погодак ове сезоне, а пети као резервисте и све то за само 1,5 милиона евра колико га је Реал платио.

Велико финале Лиге шампиона на програму је 1. јуна на "Вемблију", а ривал највећем клубу на свету биће Борусија Дортмунд која је елиминисала Пари Сен Жермен.

image