Спорт

Невоље у Торину, УЕФА покренула истрагу против Јувентуса

Европска фудбалска унија покренула је истрагу против Јувентуса због потенцијалног кршења финансијског фер-плеја и кршења правила о лиценцирању играча, објавила је УЕФА на свом сајту
Невоље у Торину, УЕФА покренула истрагу против ЈувентусаGetty © Valerio Pennicino

Италијански гигант налази се под истрагом због потенцијаног кршења финансијског фер плеја и лиценцирања играча.

"У истрази ћемо се фокусирати на могуће кршење финансијских правила после недавно обављених навода као резултат истраге јавног тужиоца у Торину. Још 23. августа Финансијско контролно тело УЕФА је закључило споразум са Јувентусом и то на бази финансијских информација које је клуб раније послао, а које су тичу 2018, 2019, 2020, 2021. и 2022. године", наводи се у саопштењу УЕФА.

"У случају да ситуација по закључењу истраге буде значајно другачија од оне када је споразум постигнут, или ако су се појавиле нове чињенице, остављамо право да раскинемо споразум или предузмемо правну меру која је у складу да процедуралним правилима. Сарађиваћемо са властима у Италији и нећемо се оглашавати док истрага не буде закључена“, додала је Европска фудбалска унија.

Италијански новинска агенција АНСА објавила је да је јавно тужилаштво у Торину покренуло тужбу против доскорашњег председника Јувентуса Андреа Ањелија и чланова Управног одбора клуба због финансијских малверзација.

image
VV inauguration
banner