Спорт

Гол Јапана је био регуларан - ФИФА објавила снимак који је све потврдио

Званичници светске куће фудбала издали су саопштење којим су објаснили ситуацију код победничког гола Јапана против Шпаније, услед ког је Немачка елиминисана са Мундијала
Гол Јапана је био регуларан - ФИФА објавила снимак који је све потврдиоGetty © Elsa

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) потврдила је у петак да је победоносни гол Јапана против Шпаније у утакмици трећег кола групе Е на Светском првенству у Катару регуларан.

Јапан је у пресудном окршају победио Шпанију 2:1 и тако освојио прво место у Групи Е. Азијска селекција је до победе стигла голом Аоа Танаке у 51. минуту. ВАР је на самом мечу потврдио да је гол регуларан, пошто су сви у први мах помислили да је лопта изашла ван терена приликом асистенције Каоруа Митоме.

ФИФА је објавила снимак и навела да је гол признат пошто лопта није целим обимом напустила терен.

"Званичници су користили камеру на гол-линији да провере да ли је лопта делимично на линији или не. Друге камере могу да пруже погрешне слике, али на основу доступних доказа, лопта целим обимом није била ван игре", саопштила је ФИФА.

Јапан ће у осмини финала играти против Хрватске, док ће се Шпанија, која је освојила друго место у групи Е, састати са Мароком.

image