Спорт

Сферопулос: Па шта ако имам 8-0 против Обрадовића, он је најбољи тренер свих времена

Тренер Црвене звезде је сумирао утиске након успешне сезоне клуба са Малог Калемегдана
Сферопулос: Па шта ако имам 8-0 против Обрадовића, он је најбољи тренер свих времена© Dusan Milenkovic/ATAImages

Тренер Црвене звезде Јанис Сферопулос говорио је о сезони црвено-белих у интервјуу за грчки "ЕЕЦ Вебрадио".

Сферопулос је предводио Звезду до три трофеја - у Купу Радивоја Кораћа, АБА лиги и Суперлиги - али му се није допао наступ тима у Евролиги.

"У финалу првенства Србије имали смо само десеторицу играча. Нисмо били добри у Евролиги, није нам се свидело како смо то завршили. Од тог момента тим се посветио освајању титула. Узели смо Куп у фебруару на неутралном терену, што је важно. Али, начин на који смо освојили АБА лигу, са 3-0 у финалу, био је врхунац уложеног труда свих у клубу, пре свега играча. Није нам се свидело како се завршила Кошаркашка лига Србије, хтели смо да се приведе крају на терену, али то не може да се контролише. Година је завршена позитивно, али са великим акцентом да морамо да будемо бољи у Евролиги наредне сезоне", рекао је Сферопулос.

Грчки стручњак има осам победа у низу против Жељка Обрадовића, али то не умањује његово гледиште да је тренер Партизана најбољи тренер у историји.

"Не гледам бројке. За мене је Жељко најбољи тренер свих времена, јер је то доказао освајањем титула са различитим тимовима, што није лако осим ако ниси – највећи. Нећу да ниподаштавам остале тренере, али резултати кажу да је један од најбољих. Наше победе над Партизаном мени значе више јер се наш тим носио са потешкоћама на дужи период, у четири различита такмичења. Сваки меч је био посебан, сваки захтева специјалан приступ, свака утакмица је дерби и најбитније је да је тим славио. Не занима ме шта се пише и говори", закључио је Јанис Сферопулос.

image