Спорт

Далић: Знамо да ће Јапанци да се боре као самураји

"Знамо да ће се Јапанци борити као самураји, али ми имамо свој сан", изјавио је селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић, преноси "Индекс"
Далић: Знамо да ће Јапанци да се боре као самурајиGetty © Pedro Vilela / Stringer

Хрватска и Јапан играће сутра меч осмине финала на Светском првенству у Kатару.

"Најважније је да респектујемо ривала, који је победио два светска шампиона, Немачку и Шпанију, иако су губили у првом полувремену. Показали су карактер и менталитет. Ми никога не смемо да потценимо, знамо да ће се борити као самураји, али ни ми нећемо другачије да се поставимо. Знамо шта нам знаčи ова утакмица. Не смемо никога да потценимо, а терен ће да покаже ко је бољи", изјавио је Далић на конференцији за новинаре.

Хрватска је пре четири године у финалу СП у Русији поражена од Француске 4:2. Далић је одговорио на питање новинара да ли ће Хрватска има шансе да освоји титулу у Kатару.

"Нико неће да буде срећнији од нас ако буде тако. Првенство је доста квалитетно, а Хрватска већ 20 година пружа сјајне игре. Мала смо земља, али имамо велике снове. Пред нама је први степеник, а кад га прођемо видећемо шта даље", навео је селектор Хрватске.

Далић је нагласио да се нада да Луки Модрић ово неће да буде последње велико такмичење.

"Шта год да кажем за Луку, премало је. Нека му Бог да здравља, нека потраје још. Сигуран сам да му ово није последњи наступ у дресу Хрватске. Лука је капитен и вођа, нека потраје још", рекао је Далић, који је истакао да је његов тим спреман за продужетке и пенал, али је додао да верује у победу у регуларном делу игре.

image