Спорт

Кошаркаши Партизана убедљиви против Будућности

Kошаркаши Партизана у дербију деветог кола АБА лиге одиграном у београдској "Штарк арени" убедљиво су победили подгоричку Будућност резултатом 106:77
Кошаркаши Партизана убедљиви против Будућности© kk partizan

Овом победом изабраници Жељка Обрадовића прекинули су лошу серију у којој су везали четири пораза.

Тим Партизана је снажно ушаo у меч од прве секунде и серијом 12:0 у 19. минуту дошао до великих 19 поена предности – 51:32 и повратка за црногорску екипу више није било.

У наставку меча црно-бели су наставили са доминацијом, а до максималне предности од плус 36 поена стигли су на нешто више од два минута пре краја утакмице када је на семафору писало 104:68.

У тиму Партизана најефикаснији су били: 

Тристан Вукчевић који је постигао 15 поена (6/6 за два, 1/1 за три) уз по два скока и асистенције, Урош Трифуновић је додао 12 (3/3 за два, 2/3 за три) уз три скока и две асистенције, колико је имао и Матијас Лесор (9ск, 4ас), Данило Анђушић је забележио 11, а најефикаснији је био Јам Мадар са 14 кошева и четири асистенције.

У пораженом тиму Kамерон Рејнолдс је постигао 16, Александар Лазић 12, а Алекса Илић, Тре Бел-Хејс и Фил Бут по осам поена.

Партизан у четвртак, у 12. колу дочекује Црвену звезду у првом евролигашком вечитом дербију у историји, док Будућност у среду у „Морачи“ дочекује Тренто у Еврокупу.

image