Спорт

Тите и Пакета одговорили Kину: Плес је наш симбол среће због постигнутог гола

Селектор Бразила Тите одговорио је бившем репрезентативцу Републике Ирске Роју Kину који је фудбалере Бразила оптужио за непоштовање ривала због плеса после постигнутих голова на мечу са Јужном Kорејом у осмини финала Светског првенства у Kатару, преноси сајт Гол
Тите и Пакета одговорили Kину: Плес је наш симбол среће због постигнутог голаGetty © Francois Nel / Staff

Бразил је синоћ победио Јужну Kореју 4:1 у мечу осмине финала Светског првенства. Бразилски фудбалери су сваки погодак прославили плесом, што је некадашњег фудбалера Манчестер јунајтеда, а сада стручног консултанта на "Скај спорту" прилично изнервирало, па их је у емисији уживо критиковао.

"Мораћу да будем пажљив, јер ће увек да буде злонамерних, који ће рећи да је у питању непоштовање. За нас је то демонстрација среће", изјавио је Тите.

Бразилски фудбалер Лукас Пакета изјавио је да његова селекција поштује све противнике.

"Плес је наш симбол среће због постигнутог гола. Не радимо то из непоштовања, не славимо пред противничким играчима. Ако се то некоме не свиђа, шта да му радим. Ми ћемо се трудити да наставимо да постижемо голове и плешемо. Ми смо група која воли да побеђује и слави своје голове и победе. Свако има право на свој избор, битно је да поштујемо једни друге", изјавио је Пакета.

Бразил ће у петак у четвртфиналу Мундијала играти против Хрватске.

image