Спорт

Шпанци спремили отказ Луису Енрикеу, мења га човек који је "протраћио" Белгију?

Шпански медији истичу да би Роберто Мартинез могао да буде нови селектор тамошње фудбалске репрезентације
Шпанци спремили отказ Луису Енрикеу, мења га човек који је "протраћио" Белгију?Getty © Stu Forster / Staff

Селектор фудбалске репрезентације Шпаније Луис Енрике могао би да добије отказ после елиминације "црвене фурије" са Светског првенства у Катару, преносе шпански медији.

Шпанија је пре почетка Мундијала била један од потенцијалних фаворита за велики резултат, али је такмичење у Катару завршила већ у осмини финала. Шпанија је у уторак елиминисана од селекције Марокапосле пенала укупним резултатом 3:0.

Шпански медији наводе да су челници Фудбалског савеза ове земље незадовољни играма у Катару. Шпанија је у групној фази победила Костарику (7:0), одиграла 1:1 са Немачком, а потом је поражена од Јапана (1:2).

Енрике је Шпанију преузео 2019. године, а најбољи резултат са националним тимом било му је освајање другог места у Лиги нација прошле године, док је на Европском првенству 2021. довео екипу до полуфинала.

Шпански медији наводе да би нови селектор могао да буде Роберто Мартинез, који је поднео оставку са места селектора Белгије, пошто његова екипа није успела да се пласира у осмину финала Мундијала у Катару, завршивши такмичење већ у групној фази.

Иначе, Мартинез није успео да направи неки већи успех са "златном генерацијом" Белгије од које се далеко више очекивало, пошто је стигао до једног полуфинала Мундијала (2018. године).

image