Србија и Балкан

Још један Србин, бивши полицајац, наводно ухапшен у Северној Митровици

Албански медији објавили су данас списак од 230 Срба са Косова и Метохије, који су, наводно, учествовали у ратним злочинима на КиМ и који су на списковима за хапшење
Још један Србин, бивши полицајац, наводно ухапшен у Северној Митровици© Зоран Шапоњић

Косовска полиција ухапсила је данас поподне у Северној Митровици, у Микронасељу, Србина З. М. такође некадашњег припадника тзв. Косовске полиције, јавио је "Косово онлајн".

Вести о наводном хапшењу З. М. прокоментарисао је и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

"Данас је З. М. ухапшен за наводне ратне злочине, а јуче други полицајац Слађан Трајковић. Јасно вам је шта је Куртијева идеја, да буквално прогони наш народ и да се свети Србима, поготово оним Србима који су напустили све приштинске институције на северу КиМ", рекао је Петковић новинарима.

Он је истакао да се из дана у дан дешавају напади на Србе на северу КиМ, не само институционално, већ, како каже, и физичко и свако друго.

Петковић је подсетио и да је данас седми дан како је у притвору Дејан Пантић о коме, како каже, породица још ништа не зна, нити где се налази, нити да ли је добио лекове.

"Апсолутно је скандалозна изјава шефа Еулекса који каже да ништа не зна о Пантићу. Једино што знамо јесте да је жив", рекао је Петковић и додао да би Курти уместо што хапси људе требало да, у складу са владавином права на коју се позива, да обезбеди сва права Пантићу.

Пре Пантића, подсетио је Петковић, ухапшен је и Миљан Аџић, наводећи да је то слика и прилика понашања Аљбина Куртија.

"Када уз све то додате и све друге ствари које се дешавају на северу КиМ, од тога да се упада на језеро Газиводе, да се цепа српска застава од стране косовске полиције, да се нападају наши људи на улицама, јасно вам је шта жели Курти", рекао је Петковић.

Наводећи да је данас изашао списак од 230 Срба који се терете за наводне ратне злочине, Петковић је истакао да се Срби на све начине притискају и угњетавају.

Прошле суботе на Јарињу је ухапшен Србин Дејан Пантић, такође бивши полицајац полиције тзв. Косова, после чега су Срби на северу КиМ на главним путевима подигли барикаде које и данас стоје.

Приштина демантује хапшење

Дирекција полиције у Приштини негирала је да је ухапсила бившег полицајца Зорана Михајловића у Северној Митровици, као и да су њени припадници на северу спречили раднике електродистрибуције да изврше поправку квара на електричној мрежи.

"Још једном демантујемо ове спекулације, појашњавајући да нема званичних информација полиције Косова о хапшењу дотичне особе, као и да косовска полиција није ометала и не омета ни под којим околностима, ниједну институцију или запосленог који службено обављају своје дужности. Напротив, у овом случају су предузете радње у сарадњи са надлежним органима на решавању и отклањању овог проблема у електроенергетској мрежи", наводи се у саопштењу полиције објављеном на Фејсбуку.

Косовска полиција је потврдила да је синоћ ухапсила Слађана Трајковића, осумњиченог за кривично дело "ратни злочин против цивилног становништва".

image