Србија и Балкан

Српски основац посетио КиМ: Kад одете тамо, треба да гледате срцем а не очима

Дечак који је недавно отишао на КиМ је својом појавом, вокабуларом и патриотским осећањима приказаним на телевизији, одушевио народ у земљи, али и читаву дијаспору
Српски основац посетио КиМ: Kад одете тамо, треба да гледате срцем а не очима© Tiktok_pepopovic

"Kад одете на Kосово, не треба дa гледате својим рођеним очима, треба да гледате срцем", лекција је српског основца и за његове много старије грађане који никада нису посетили јужну српску покрајину.

Дечак који је недавно отишао на КиМ је својом појавом, речником и патриотским осећањима приказаним на телевизији, одушевио народ у земљи, али и читаву дијаспору.

"Сад скоро сам био на Косову и моји доживљаји, могу да кажем, су другачији пре и после Косова. Пре сам се плашио да идем на Косово, мислио сам да је тамо опасно, да ће да ме убију чим одем тамо. Али не!", започео је малишан у свом обраћању.

Он је људима који се из неког разлога плаше да иду јужније од Косовске Митровице, поручио да немају од чега да зазиру.

"Не знам чега се плаше, само треба да оду тамо и да виде како то уопште изгледа", појаснио је поносити дечак репрезентативно обучен у плаво одело, са тегет краватом и гестикулацијом на којој би му позавидели и бројни политичари.

Основац је открио и да је на свом путовању на "свету српску земљу" остварио контакте са вршњацима.

"Са децом која тамо живе, с њима сам се играо, дружили смо се. Питали су ме разне ствари, шта тренирам и тако... Рекао сам им да тренирам џудо и можете мислити, питали су ме како да се бране од Албанаца, да им покажем неке трикове", испричао је дечак и додао да "та деца немају разлога да остају на КиМ у таквом окружењу и да је неопходно да их схватимо као своју браћу".

Он је препоручио и другима да посете КиМ јер ће им то променити живот, баш као и њему који има жељу да се врати на јужну српску покрајину и овог пута, остане дуже.

Видео његовог гостовања на ТикТоку има више од 100.000 прегледа, а у коментарима га називају "малим генијем", "паметницом", "миротворцем", те му прогнозирају одличну политичку каријеру.

image