Србија и Балкан

Ђаци из многодетних породица са КиМ добили стипендије од патријарха (ФОТО)

Задужбина Симе Игуманова додељује 100 месечних стипендија деци са КиМ сваке године, а ово је први пут да их доделимо и младима чије мајке имају више од четворо деце, рекао је патријарх Порфирије
Ђаци из многодетних породица са КиМ добили стипендије од патријарха (ФОТО)© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Патријарх Порфирије уручио је данас 13 стипендија деци из основних и средњих школа, донацију Милована и Драгана Поповића Фондацији Симе Игуманова, добротворној установи на чијем је челу увек поглавар Српске православне цркве. 

"Наша Фондација додељује 100 месечних стипендија деци са КиМ сваке године, а ово је први пут да доделимо и деци чије мајке имају више од четворо деце", рекао је патријарх и додао да је ово начин да помогну породицама које немају довољно средстава да обезбеде све потребе деце.

Патријарх је додао да захваљући Миловану и Драгану Поповићу желе да анимирају и друге људе који су у могућности да учествују у пројекту.

"Надамо се да је ово само добар почетак и да ћемо доћи у позицију да стипендирамо много више деце, односно многодетних породица које јесу добар пример другим младим брачним паровима - пример и подстицај, подршка да се не плаше изазова у животу када имају више од једног или двоје деце", нагласио је патријарх.

Сигуран сам да ће бити људи који ће препознати значај ове акције и идеје и верујем да ћемо већ следеће године имати могућности да стипендирамо много више деце, рекао је патријарх за Танјуг након свечаности уприличене у српској Патријаршији.

Милован Поповић, син Драгана Поповића, рекао је да су знајући колико има тешких прича, а добрих породица и добре деце, осетили потребу да се укључе на било који начин и помогну.

"Верујемо у ту децу и њихову светлу будућност", рекао је Милован Поповић за Танјуг.

Самохрана мајка шесторо деце из Земуна Тања Грбић, рекла је да им стипендија много значи и да ће бити велика помоћ при васпитању и образовању деце, не само Уроша који је стипендиста већ и остале деце. Грбић која има једног сина на факултету, троје у основној школи и једно у вртићу, захвалила је на стипендији и бризи СПЦ.

image