Србија и Балкан

Адвокат ухапшеног Трајковића: Погоршано му је здравље, тражићемо кућни притвор

Он је хронични дијабетичар и има цирозу јетре, открила је одбрана бившег косовског полицајца Слађана Трајковића
Адвокат ухапшеног Трајковића: Погоршано му је здравље, тражићемо кућни притворwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov/Global Look Press

Дејан Васић, адвокат ухапшеног бившег косовског полицајца Слађана Трајковића, изјавио је данас да је његовом клијенту битно погоршано здравствено стање и да ће тражити да Трајковићу притвор буде замењен кућним притвором.

Васић, који заступа и ухапшеног Миљана Аџића, рекао је да ће сутра или прекосутра бити донета одлука о томе да ли ће му бити продужен притвор.

"Трајковићево стање је погоршано након што му је изведена интервенција, пошто је имао израслину на глави која је хируршки отклоњена. Рана се затим инфицирала и потребни су му посебни специјалистички прегледи. Он је у доста тешком здравственом стању, с обзиром да је хронични болесник од дијабетеса и има цирозу јетре", рекао је Васић за Танјуг.

Он наводи да ће од Основног суда захтевати замену мере судског притвора кућним притвором.

"И раније су се дешавали случајеви да за то кривично дело буде одбрана са слободе, с обзиром да се ради о лицу које живи на КиМ", додао је Васић.

Слађан Трајковић се тренутно налази у притворној јединици у Подујеву, а терете га за наводне ратне злочине против цивилног становништва у Вучитрну 1999. године.

Васић каже да је Трајковић снажно мотивисан да учествује у истрази и да докаже своју невиност и да нема никакве везе с кривичним делима која му се стављају на терет.

Што се тиче Аџића, Васић каже да је за њега затражено продужење притвора од још 60 дана, а одлука о томе биће донета сутра или прекосутра. Аџић се терети за блажа кривична дела у Звечану током протеста прошле године.

"Сигуран сам да ће се, под било којим политичким условима да се истрага спроведе, показати да су обојица невини", поручио је Васић.

image