Србија и Балкан

Одаловић: Кфор и НАТО земље обучавају КБС да напада српску децу

Председник Комисије за нестала лица је навео да Кфор, који је одбио долазак српских снага на КиМ по Резолуцији 1244, то образложио тиме да је он одговоран за безбедност
Одаловић: Кфор и НАТО земље обучавају КБС да напада српску децуwww.globallookpress.com © Predrag Milosavljevic/XinHua

Председник Комисије за нестала лица Вељко Одаловић оценио је да је то што Кфор не ради свој посао на Косову и Метохији заправо брука међународне заједнице, као и да они истовремено обучавају Косовске безбедносне снаге, чији је припадник Азем Куртај ранио српског дечака и младића у Штрпцу.

Одаловић је за ТВ Прва рекао да је апсурд да Кфор, који је одбио долазак српских снага на КиМ по Резолуцији 1244, то образложио тиме да је он одговоран за безбедност.

"Напето је на КиМ пар месеци, на ивици инцидента. На Божић Кфор шаље поруку да су они ти који ће бити гарант безбеднсти, и то у данима када се дешава рањавање два дечака и пребијање трећег", рекао је он.

Одаловић је додао да Куртај, који је пуцао и ранио дечака и младића на Бадње вече, са своје 33 године није учествовао ни у чему што се догађало крајем 1990-их.

"Отац му био терориста. Погинуо је у бомбардовању затвора Дубрава који је гађао НАТО, а не Србија. То је био један од страшних злочина", рекао је он.

Подсетио је да је одговорност за Дубраву скинута из оптужнице бившем председнику СРЈ Слободану Милошевићу.

"То је НАТО брука. А сада припадника Косовских безбедносних снага, његовог сина, обучавају Кфор и земље НАТО, па напада српску децу", закључио је Одаловић.

image