Србија и Балкан

Препуцавање Милановића и Пленковића због страних медија: То је дно дна

Председник Хрватске Зоран Милановић осудио је хрватског премијера Андреја Пленковића због интервјуа за француску телевизију "Франс 24", у коме се помиње подршка Украјине
Препуцавање Милановића и Пленковића због страних медија: То је дно днаwww.globallookpress.com © Dalibor Urukalovic/Xinhua

Нетрпељивост на релацији председника и премијера Хрватске се не смирује, а последњи у низу трзаја тиче се односа те земље према Украјини.

Председник Хрватске Зоран Милановић осудио је хрватског премијера Андреја Пленковића због интервјуа који је јуче дао за француску телевизију "Франс 24", а у ком је истакао да је одлука хрватских парламентараца да Хрватска не учествује у мисији Европске уније за подршку украјинској војсци (ЕУМАМ) "историјски погрешан избор".

"Одговорност за одлуку хрватског Сабора није на ХДЗ-у, већ на представницима који нису били на правој страни историје. Ми, као Влада, нећемо се устручавати да им то кажемо у свакој прилици", рекао је Пленковић у интервјуу у суботу.

Два дана касније, Пленковићу је стигао је одговор од председника Хрватске Зорана Милановића.

"Премијер разговара са парламентарцима и председником у страним медијима. Ја то никада нисам радио, не знам ни ко то ради. То је дно дна...", рекао је Милановић новинарима у Вуковару где је био на обележавању 25-огодишњице завршетка процеса мирне реинтеграције хрватског Подунавља.

Милановић је нагласио да премијер "никада не треба да вређа своју земљу и њене демократске представнике пред другима".

Он је поновио добро познат став да Вашингтон и НАТО преко Украјине воде рат против Русије и додао да не види сврху санкција Москви.

image