Србија и Балкан

Вучић у Давосу: Председник Србије са Санчезом и на пријему код белгијског краља и краљице

Сусрет са Санчезом након његовог обраћања у Давосу је, навео је Александар Вучић, одлична прилика за размену мишљења о темама овогодишњег форума
Вучић у Давосу: Председник Србије са Санчезом и на пријему код белгијског краља и краљице© Принтскрин/Будућност Србије

Председник Србије Александар Вучић састао се на маргинама Светског економског форума у Давосу са шпанским премијером Педром Санчезом, са чијом земљом, како је рекао, наша држава наставља да јача односе.

"Увек значајан сусрет са великим пријатељем Педром Санчезом након његовог излагања на Светском економском форуму и одлична прилика за размену мишљења о темама овогодишњег форума. Радујем се економским успесима Шпаније, о којима је говорио Педро Санчез, и настављамо да јачамо односе Србије и Шпаније!", навео је Вучић на Инстаграм налогу "Будућност Србије".

Вучић се претходно, на маргинама форума у Давосу, састао и са оснивачем и извршним директором компаније "Аффинитy Партнерс" Џаредом Кушнером са којим је, како је истакао, имао одличан разговор о потенцијалима Србије за велике и дугорочне инвестиције у сигурном и атрактивном пословном окружењу.

Поручио је да је поносан што је имао прилику да Кушнеру, за којег је рекао да је један од највећих глобалних играча у домену великих улагања, детаљније презентује неке од инвестиционих могућности у Србији јер се, како је нагласио, озбиљност државе управо и мери величином инвеститора који су заинтересовани да послују код вас.

"И у наредним данима ћу се борити да наша земља подигне на још виши ниво свој имиџ главног инвестиоционог центра у региону. Живела Србија!", казао је Вучић.

Вучић присуствовао панелу Де Кроа и пријему краља и краљице Белгије

Председник je присуствовао и панелу о оснаживању европске индустрије, који је организовао белгијски премијер Александер Де Кро, као и званичном пријему чији су домаћини белгијски краљ Филип и краљица Матилда.

Белгијски премијер рекао је да је да му је част што догађају, између осталих, присуствује и председник Србије Александар Вучић.

Вучић је на Инстаграм налогу "будућностсрбије" навео да је имао пријатељски разговор са Де Кроом.

"Посебно сам срећан што присуствујем панелу о оснаживању европске индустрије, који је организовао Александер Де Кро и званичном пријему чији су домаћини белгијски краљ Филип и краљица Матилда", навео је Вучић.

Вучић је данас допутовао у Давос, где ће до 19. јануара присуствовати годишњем састанку Светског економског форума.

image