Србија и Балкан

Украден лаптоп специјалног судије; Представник ветерана ОВК: Шта ако ти подаци дођу до нас?

Судија Специјалног суда за ОВК покраден је, према писању француског листа, а украден је "само" лаптоп са осетљивим подацима
Украден лаптоп специјалног судије; Представник ветерана ОВК: Шта ако ти подаци дођу до нас?www.globallookpress.com © imagebroker/Ulrich Niehoff

Француски лист "Ле Журнал ду Диманш" објавио је да је лаптоп са осетљивим подацима украден из резиденције специјалног судије у Паризу, у Француској.

Како пише овај лист, случај је изазвао забринутост француских власти.

"Станари једне зграде позвали су полицију након што су приметили да су комшијина врата насилно отворена. Овако овај случај описује овај случај, истичући да 'ништа од вредности није украдено, осим лаптопа'", преноси француски лист.

На ову вест реаговао је представник Организације ратних ветерана ОВК Фатон Кљинаку, који је рекао да, ако ти подаци дођу до њега, "то чак и не чувају у тајности".

"Пљачка у Паризу: француски лист извештава да је украден лаптоп специјалног судије са осетљивим подацима. Шта ако ти подаци дођу до нас, шта сам ја урадио? Они то чак и не чувају у тајности!", написао је Клинаку, преноси "Репортери".

Слична пљачка се недавно догодила и у Бриселу, где је још једном судији у процесима за злочине ОВК украден компјутер, али је саопштено да се "за сада ова два случаја не доводе у везу".

У Специјалном суду у Хагу нису желели да коментаришу писање француских медија који су објавили вест о циљаној пљачки стана судије за злочине ОВК почетком јануара у Паризу, када је украден лаптоп са поверљивим подацима.

На питање "Косово онлајн" како коментаришу поменуту вест, из Хага нису хтели да говоре.

"Специјализована већа 'Косова' немају коментар на чланак из француских медија, на који се позивате", навели су кратко за наш портал.

Слична пљачка се недавно догодила и у Бриселу, где је још једном судији у процесима за злочине ОВК украден компјутер, али је саопштено да се "за сада ова два случаја не доводе у везу".

image
VV inauguration
banner