Србија и Балкан

САД позвале странке на КиМ на дискусију о формирању ЗСО

Ову дискусију организујемо у складу са нашим дугорочним циљевима да унапредимо интеграцију "Косова" у европске и евроатлантске структуре, наводи се у саопштењу амбасаде.
САД позвале странке на КиМ на дискусију о формирању ЗСОwww.globallookpress.com © Vedat Xhymshiti

Представништво Сједињених Америчких Држава у Приштини позвало је политичке странке на заједничку дискусију 31. јануара о питању Заједнице српских општина (ЗСО), преноси "Репортери".

Очекује се да састанку, који је иницирао амерички представник у Приштини Џефри Ховенијер, присуствују и друге дипломате, пише приштински медиј.

"Наш циљ је да чујемо директно од различитих актера о њиховој посвећености ЗСО и подршци дијалогу између 'Косова' и Србије уз подршку Европске уније. Ову дискусију организујемо у складу са нашим дугорочним циљевима да унапредимо интеграцију 'Косова' у европске и евроатлантске структуре и као одраз нашег дугогодишњег пријатељства и подршке грађанима Косова", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, Ховенијер ће позвати и чланове цивилног друштва на "Косову" на дискусију, са којима ће разговарати о статуту ЗСО.

image